TRACTAMENT DEL DOLOR                        

En l'actualitat més del 50% de les visites dels pacients al metge de capcelera son per causa del dolor.

L'acupuntura treballa estimulant l'eix Psiconeuroendocrinoinmunològic, de manera que regula la secreció de hormones i neurotransmissors  com les endorfines, el cortisol (antiinflamatori), la serotonina i l'oxitocina (reguladors de l'estat d'anim).

Hi ha estudis que evidencien que l' acupuntura és un tractament eficaç en el tractament del dolor. Té la capacitat de reduir o anul.lar definitivament el dolor manifestat de forma aguda o crònica.

En el dolor agut l'eficàcia es pot considerar inmediata.És molt provable que després d'una sessió d'acupuntura desaparegui el dolor totalment. En el dolor crònic el resultat del tractament dependerà del estat de salut del pacient. Però en el 80% del pacients el dolor minva. Es precisen vàries sessions per obtenir els resultats desitjats.

 

TRACTAMENT DE L'ANSIETAT

Mitjançant l'estimulació de la secreció hormonal i neurotransmissora d'endorfines, serotonina i oxitocina, s'acosegueix una regulació de l'estat d'anim eficaç per a tractar problemes com ara Trastorns d'ansietat, Stress, depressió o insomni.

Aquest mateix efecte sedant i relaxant s'utilitza per minimitzar sintomatologia derivada de la privació tabàquica en el tractament de la deshabituació tabàquica.


TRACTAMENT D'OBESITAT O SOBREPÉS

L'acupuntura té capacitat per reduir la sensació de gana i regular el metabolisme. És efectiva a l'hora de controlar l'ansietat per disminuir l'apetit.

Malgrat tot, cal tenir present que el tractament bàsic per aquest casos és la dieta i la correcció d'hàbits alimentaris erronis. I gairebé sempre es combina amb auriculoteràpia.